• Header Standaard

  Geïnteresseerd in onze diensten? Neem contact op!

Mr. D. van der Wal

Na wat omzwervingen door het bedrijfsleven en de non-profitsector ben ik in 2002 advocaat geworden. Op het kantoor waar ik werkte heb ik vooral bedrijven bijgestaan en dan met name bedrijven die moesten (of wilden!) reorganiseren. Uitdagend omdat het aankwam op snel handelen en actie ondernemen. Behalve dat ik veel procedeerde was ik voor mijn clienten adviseur en sparringpartner.  Na een mooie tijd van ruim drie jaar besloot ik dat het tijd werd om de stap te maken om een eigen kantoor te starten. Ik heb dat gedaan met een studievriend. Naast advocaat was ik ook weer ondernemer, iets wat mij ontzettend goed beviel! Kantoor opzetten, uitbouwen en daarnaast mooie zaken doen. Veel bereikt maar daarna toch moeten besluiten om een andere weg in te slaan. Dit heeft er in geresulteerd dat ik alweer een aantal jaren zelfstandig (dus zonder personeel en collega's) de advocatuur bedrijf. Dit geeft me de vrijheid om alleen die zaken aan te nemen die ik leuk of interessant vind en om veel tijd te besteden aan mijn kinderen.

Ik ben nog steeds advocaat voor ondernemers maar de laatste jaren ook steeds meer voor vrije beroepsbeoefenaren zoals advocaten, artsen, notarissen en accountants. Deze mensen sta ik bij als er tuchtrechtelijke kwesties spelen (klachten of dreigende klachten) of als zij aansprakelijk gesteld zijn door hun clienten. Veruit de meeste van deze kwesties halen de tuchtrechter niet omdat ik altijd kijk of een minnelijke oplossing mogelijk is (een goed gesprek haalt de kou meestal wel uit de lucht). Daarnaast doe ik zaken op het gebied van familierecht. Ik ben daar goed in omdat mijn denkwijze hetzelfde is als de meeste familierechters, namelijk dat je niet teveel moet terugkijken omdat je dan met je rug naar de toekomst staat. Die ligt immers voor je. Vanuit die visie bereik ik veel met en voor clienten die geconfronteerd worden met ondertoezichtsteliingen (ots), uithuisplaatsingen (uhp), alimentatieskwesties (kinderalimentatie en partneralimentatie) of met een partner die niet meer wil (echtscheidingen). 

Als advocaat hou ik van een directe aanpak. Als het moet vecht ik tot het bittere eind maar ik ben wel duidelijk over de kansen, mogelijkheden en onmogelijkheden. Die directe aanpak maakt ook dat ik niet zo'n beller ben. Natuurlijk is het verhaal belangrijk, maar waar het in de rechtzaal om gaat is dat je de stellingen van je client kunt bewijzen. Daarom maak je mij veel blijer met een e-mail met daarbij allerlei bijlagen dan met een telefoontje. In mijn optiek is de telefoon toch vooral bedoeld om even snel een afspraak te maken en niet om hele discussies te voeren. 

 

 

Blog

 • Van alle markten thuis

  Gisteren in de krant met een artikel over bandrecorders en platenspelers. ...

  Lees meer
 • In de herhaling: Vaststellingsovereenkomst

  In deze tijden met de angst voor corona, snijden veel bedrijven in hun person...

  Lees meer
Archief